Sommerens mest spennende: Sonans

Skole, studier og suksess: Dette var blant temaene som gikk igjen i et av sommerens mest spennende oppdrag.

Noe av det vi har jobbet mye med i sommer, er en rekke tekster for Sonans. Det dreide seg i hovedsak om intervjuer med tidligere elever, til bruk på Sonans’ egne nettsider. Resultatet? En jobb like inspirerende som spennende.

Sonans ønsket engasjement og synlighet

Bakgrunnen for oppdraget var Sonans’ ønske om å skape større synlighet rundt kvaliteten på det skolen leverer og tryggheten elevene får ved å gå hos dem. Måten de ville vise dette på var gjennom konkrete resultateter.

Målgruppen var potensielle elever, elever som allerede går på skolen og alle andre som har interesse av skole og studier. Et lettlest og tydelig språk går igjen i alle tekstene, og målet med dem har vært å skape engasjement, basert på gode historier. I arbeidet med sakene har jeg både telefonintervjuet og fysisk møtt elevene, lærerne og rådgiverne på Sonans. Flere av dem har jeg også fotografert, som Birge, som dere ser øverst i saken.

Viste frem elevenes inspirerende prestasjoner

Jeg har møtt Birge, som gikk fra 2 til 5 i matte, blitt inspirert av Gisle, som fikk en real «selvtillitsboost» da han tok opp fag på nett, og latt meg imponere av 30 år gamle Zhila – jenta som etter tre år i Norge fikk 6’er på norskeksamen. Og Krister, som etter å ha droppet ut av videregående har kommet inn på medisinstudiet, har lært meg at det er mulig med en ny start. En flott gjeng mennesker, som har resultert i det vi håper og tror er interessante saker – for flere enn Sonans-elever.

I tillegg til artiklene om elevenes egne historier, har vi skrevet mer informative tekster, og også satt opp og sendt ut nyhetsbrev om blant annet landets tiendeklassinger, som aldri har gått ut av ungdomsskolen med lavere snitt i matematikk.

Les flere av sakene her

De beste historiene er de som deles

Etter hvert som sakene er blitt publisert på nett, har Sonans også delt dem i sosiale medier. Tilbakemeldingene har vært gode, med delinger, heiarop til dyktige elever og konkrete spørsmål til skolen. Og Sonans, de hadde følgende tilbakemelding:

«Vi har bestilt flere tekster til vårt emagasin av HvabeHager, og har vært svært fornøyd med leveransen fra A til Å. HvabeHager forstod raskt hvilken tone og stil vi ønsket i tekstene slik at de passet inn i vårt konsept og målgruppe. De viste en god forståelse og et engasjement for det de skulle skrive om og var lett tilgjengelige og enkle å kommunisere med. I tillegg kom de med innspill hvis det var noe de så kunne gjøres på en annen måte enn hva vi hadde tenkt. Hvis du ønsker gode tekster, rask levering og en hyggelig samarbeidspartner, så vil jeg anbefale HvabeHager!».

– Ragnhild Zeiner Petersen, Digital markedsfører i Sonans Utdanning

Vi mennesker har alle historier, og de aller fleste er like spennende å lese – om de fortelles på riktig måte. I arbeidet for Sonans har elevenes prestasjoner vært hovedfokus, noe vi har gjort vårt beste for å formidle gjennom tekstene. Håper du liker dem, og at du, i likhet med oss, inspireres av de gode historiene.

Ta kontakt med oss for å høre mer om hva vi kan hjelpe deg med!

image placeholder
Hello, world!

Title

Description

Author position

Trenger du også hjelp med tekst og markedsføring?