Årsrapport for Enova

Vi ble like greit en del av teamet hos designbyrået Nonspace® da de skulle lage årsrapporten til Enova.

UTFORDRINGEN

Vi digger å jobbe med kreative og nytenkende folk! Så da Nonspace® trengte et par ekstra penner på laget da de skulle utforme årsrapporten til Enova, var vi ikke vanskelig å be. Nonspace® skulle samtidig utvikle Enovas nye visuelle profil, så det var viktig å finne en løsning som forente språket med den nye profilen, og bidro til å virkeliggjøre Nonspace® sin nytenkende visjon. Med engasjerende historiefortelling og brukervennlighet i førersetet.

LØSNINGEN

Med mange oppgaver som skulle løses raskt, trengte Nonspace® minst én, men helst flere, tekstforfattere på laget i noen måneder. Vi stilte kvinnesterke; to tekstforfattere i 4 måneder. Mange av tekstene til årsrapporten var allerede skrevet, men av flere ansatte innenfor forskjellige fagfelt hos Enova. Vi ga tekstene en real språkvask, som ga en helhetlig følelse av Enova – i stil med Enovas nye identitet. Vi skrev også nye tekster som løfter menneskene i Enova, og det viktige arbeidet de gjør, frem i lyset. Det går tilbake igjen til Nonspace® sin visjon for den viktige rapporten.

RESULTATET

I løpet av de 4 månedene vi jobbet som en del av Team Nonspace® språkvasket vi tekstene Enova leverte, intervjuet Enova-ansatte om arbeidsplassen, var med på workshops og skrev splitter nye tekster til årsrapporten. Jobben vi sammen gjorde i denne perioden, la grunnlaget for Nonspace® sitt videre samarbeid med Enova – og de fremtidsrettede årsrapportene de skal produsere for dem fremover.

Takk, Team Nonspace®, for lånet av bilder og design fra rapporten!

Skjermbilde 2024-06-12 kl. 15.43.34
Skjermbilde 2024-06-12 kl. 15.44.55
Skjermbilde 2024-06-12 kl. 15.48.31
Skjermbilde 2024-06-12 kl. 15.49.41
d73f6c7be27b3bf933736067081324c2eba07fa0-2139x2226

Hva vi leverte

Icon-check Tekstproduksjon
Icon-check Rådgivning
Icon-check Språkvask
Icon-check Intervju

Hva førte det til – helt konkret?

Årsrapporten vant gull i Farmandprisen for beste digitale årsrapport, og sølv i beste offentlige årsrapport.

Hva sa kunden?

Under utformingen av Enova sin digitale årsrapport hadde vi gleden av å samarbeide med Marte-Lise og Nina som satt sammen med oss på Nonspace®. Deres engasjement og tekstkunnskap ble en naturlig forlengelse av vårt kreative team. Nina og Marthe-Lise løftet språket i rapporten til å ha bedre lesbarhet og være mer tilgjengelig, noe som stemte godt overens med vår overordnede visjon.

Line Kibsgaard Sjøhelle Studio Director i Nonspace®

Vil du også sette en tekstforfatter på jobben?