Ai, ChatGPT og tekst – 4 key take aways fra live-sendingen

Fikk du ikke sett live-sendingen, om hva Ai kan bety for oss som skriver?

Registrer deg for å se eller høre opptaket her …

… eller få en lynkjapp oppsummering av samtalen mellom Nina Vennevold og Camilla Hager:

 

1. Skriverobotene er kommet for å bli, enten vi liker det eller ei

(Vi i HvabeHager liker det, da!) Vi som lever av å skrive må bare passe på at vi ikke sover i timen – og at vi differensierer oss. Vise at vi er mer enn levende skrivemaskiner. Og dyrke disse ferdighetene. Strategi, kreativitet, målgruppeinnsikt, tone of voice, kundereiser – det er nok å ta av her.

 

2. Ai kan hjelpe deg å spare tid

First draft er jo uansett shit, så hvorfor ikke la ChatGPT lage det? Eller hjelpe deg med å brainstorme ideer, så du kan bruke mer av tiden på å sørge for at sluttresultatet blir virkelig snasent?

 

3. Ikke stol på roboten for fem flate øre

Den har master i bullshit og bachelor i overbevisning. Selv når du ber den om å oppgi kilder, kan den finne opp både bøker og forfattere, og sende deg fiktive linker.

 

4. ChatGPT kommer ikke til å ta over jobbene våre med det første

Se på det litt som hjemlevering fra Oda eller Meny. Tjenesten gjør definitivt livet ditt enklere. Du er likevel ikke helt fritatt. Du må fortsatt planlegge måltidet, legge inn riktig bestilling, kvalitetssikre leveransen og sortere varene. Og ikke minst: Vispe og anrette, så resultatet blir en uimotståelig rett – på nivå med det gjestene forventer og fortjener.

Men helt klart, ChatGPT er et verktøy både hobbykokker og proffer bør omfavne. Med et (kilde)kritisk blikk, åpenbart!

 

 

I etterkant av live-sendingen har vi jobbet frem en real godbit som virkelig kan revolusjonere skrivehverdagen din. Kræsjkurs i ChatGPT – 17 kommandoer som setter fart på tekst- og innholdsproduksjonen er en gratis guide som gjør at du kan hoppe bukk over nybegynnertabbene – og superenkelt skru opp tempoet på tekst- og innholdsproduksjonen din. Et must for deg som er nysgjerrig på hvordan du bruker AI og ChatGPT.

image placeholder
Hello, world!

Title

Description

Author position

Trenger du også hjelp med tekst og markedsføring?